Tichetele de masă îngheţate – proiect

Cu toate că unii angajatori au renunţat, pe fondul crizei, să mai includă tichetele de masă în pachetul salarial, multe firme, fie societăţi private ori de stat, acordă încă angajaţilor această formă de beneficiu.
De două ori pe an, valoarea nominală a bonurilor primite lunar creşte semestrial, odată cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare. În momentul de faţă, valoarea unui tichet de masă este de 9 lei şi ar putea rămâne aşa multă vreme, dacă un proiect de ordonanţă de urgenţă, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, va întruni sufragiile parlamentarilor.
Noul normativ elimină obligativitatea indexării semestriale a valorii nominale a unui tichet de masă, precum a celei pe care o au tichetele cadou sau de creşă, iniţiatorii motivând această măsură făcând referire la contextul actual internaţional.
„Sunt necesare unele măsuri menite să reducă volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne şi internaţionale asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveşte limitarea cheltuielilor cu indexarea semestrială a tichetului de masă şi a tichetului de creşă”, se arată în nota de fundamentare a ordonanţei.
Una considerată de Ministerul muncii cu adevărat „de urgenţă”,  elementele menţionate vizând un interes public şi constituind, în aceeaşi viziune ministerială, o „situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată”.
Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până în 17 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s