Scăderea salariului mediu net

Valoarea salarialui mediu nominal net înregistrată în luna octombrie a fost de 1.457 lei, fiind în scădere faţă de luna anterioară cu 7 lei (-0,5%). Valorile cele mai ridicate se găseau în servicii de tehnologia informaţiei (3.688 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (872 lei).
Indicele câştigului salarial real pentru luna octombrie 2011 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 98,9%.
Câştigurile salariale medii nete din luna octombrie au fost în scădere comparativ cu luna septembrie ca urmare a producţiei în scădere ori încasărilor mai mici.
Cele mai semnificative reduceri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat după cum urmează: cu 28,7% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, respectiv cu 20,4% în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului; între 16% şi 19% în activităţi auxiliare intermedierilor financiare, extracţia minereurilor metalifere; între 2,5% şi 5,5% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, intermedieri financiare, silvicultură şi exploatare forestieră, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, transporturi aeriene.

Acest articol a fost publicat în Asigurare - reasigurare, Economie, Industrie, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s