Afaceriştii asfalturilor amendaţi

Consiliul Concurenţei a sancţionat 25 de companii implicate în construcţia de drumuri şi autostrăzi cu amendă în valoare totală de 1.869.438 lei (echivalentul a 429.410 euro) pentru nefurnizarea de informaţii în cadrul investigaţiei de cunoaştere a pieţei lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi.
În cadrul anchetei, au fost transmise chestionare întreprinderilor din sectorul lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi (constructori, proiectanţi, consultanţi, furnizori de materiale de construcţii etc.) referitoare la activitatea societăţilor (lucrări executate, participări la licitaţii, asociaţi, subcontractori ), probleme existente pe piaţă.
Analiza pieţei lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de funcţionare a pieţei, cu scopul de a descoperi şi corecta eventualele disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială.
Investigaţia sectorială a pieţei este un instrument complex prin care Consiliul Concurenţei evaluează situaţia concurenţei pe o piaţă naţională sau într-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurenţei (nr. 21/1996) nefurnizarea de informaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală a companiei.
Deciziile de sancţionare a celor 25 de companii vor fi publicate pe site-ul instituţiei, http://www.consiliulconcurenţei.ro.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Circulaţia pe drumurile publice și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s