Mai puţini dar mai mult

Numărul utilizatorilor activi de te­le­fo­nie mobilă din România a ajuns, în primul semestru al anului, la 23,6 mili­oane, în scădere cu 3,2% comparativ cu perioada similară din 2011, potrivit datelor oficiale pre­zen­tate de Cătălin Ma­rinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Re­gle­men­ta­re în Comunicaţii (ANCOM). Românii au vorbit la telefonul mobil 28,6 miliarde de minute, adică 54.414 ani calendaristici, cu 7,8% mai mult decât în ultimele 6 luni ale anului 2010, în ciuda faptului că a scăzut numărul utilizatorilor activi. A scăzut numărul de sim-uri ac­tive, dar am avut o creştere a traficului ori­ginal în reţelele publice. După pri­mele şase luni ale anului, aco­pe­rirea telefoniei mobile la nivel na­ţi­o­nal s-a situat la un procentaj de 110,2%, în scădere cu 3% faţă de pe­ri­oada similară din anul anterior.
Potrivit ANCOM, în perioada amintită au crescut traficul, durata medie a unui apel, precum şi numărul de SMS-uri, MMS-uri şi apeluri video 3G, acestea din urmă înregistrând cea mai importantă rată de creştere, de 81,5%, până la valoarea de 1 milion de minute.
În ceea ce priveşte durata medie a unui apel originat în reţelele publice mobile, indiferent de reţeaua în care s-a terminat apelul, aceasta a crescut la 2 minute şi 23 de secunde faţă de nivelul mediu de 2 minute şi 12 secunde înregistrat în a doua jumătate a anului 2010.
În prima parte a anului au fost trimise 5,2 miliarde de mesaje scrise – în creştere cu 31,9% faţă de a doua jumătate a anului 2010. Din totalul de mesaje scrise, 77% au fost transmise de către utilizatorii de cartele preplătite, în timp ce doar 23% au fost transmise de către utilizatorii de abonamente, mesajele scrise transmise în propria reţea deţinând o pondere majoritară de 93,2%.
Raportul de date statistice a fost realizat pe baza datelor raportate de către furnizorii de servicii furnizate prin intermediul reţelelor publice mobile terestre pe baza activităţilor comerciale desfăşurate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2011.

Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s