Preveziuni pentru economia anului viitor

Încetinirea creşterii economice va continua şi anul viitor, şi, cel mai probabil, se va extinde şi în 2013, cred cei de la Goldman. Aceştia nu exclud nici posibilitatea unui regres economic, în ţările deja afectate de criza datoriilor suverane.
Măsurile de austeritate care au impus guvernelor europene să reducă drastic cheltuielile şi să diminueze bugetele de stat vor lovi şi SUA, iar protestele pe plan social, cauzate de aceste măsuri vor continua.
Sectorul privat va fi obligat să contribuie la răscumpărarea datoriilor suverane, iar disponibilizările în sectorul bancar vor continua, în următoarele 12 luni.
Rata şomajului va creşte şi în țările cu economii puternice. Pe de altă parte, rata inflaţiei se va diminua, iar factorii politici îşi vor reorienta strategiile către prevenirea unui colaps economic.
În ceea ce priveşte evoluţia valutelor, analiştii susţin că dolarul va fi cel mai slăbit şi că se va deprecia masiv. Dolarul va pierde în faţa pesoului mexican, cu un raport de 12.5 dolari pentru un peso, în raport cu yuanul chinezesc, până la valoarea de 6,13 dolari pentru un yuan şi chiar în faţa lirei. Cursul în Marea Britanie va fi de 0.58 dolari pentru o liră sterlină.
Acţiunile de pe scena politică vor continua să influenţeze pieţele valutare, iar ţări precum China, Taiwan și India vor profita.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Economie, International și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s