Startul autostrăzii Medgidia – Cernavodă

Lucrările pentru tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia au început miercuri, urmând ca în vara anului 2012 să se poată circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa.
Doar pe traseul tronsonului Medgidia – Cernavodă se va circula pe câte o bandă pe sens, deoarece acest tronson este cel mai întârziat după ce contractul iniţial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la începutul anului.
Lungimea totală a tronsonului de autostradă este de 20,491 kilometri, din care 0,20 kilometri reprezintă zona de racordare la Autostrada existentă. Durata contractului este de 63 de luni, respectiv trei luni proiectare la care se adaugă 12 luni execuţie. Perioada de garanţie este de 48 luni. Obiectivul este finanţat din fonduri BEI şi Fonduri de Coeziune.
Pentru această autostradă, contractul de proiectare şi execuţie este în valoare de 118,76 milioane euro fără TVA. Faţă de valoarea contractului de proiectare şi execuţie reziliat cu antreprenorul Colas în valoare de 179,70 milioane euro fără TVA, noul contract atribuit în urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică va costa cu peste 60 milioane euro mai puţin.
”Stadiul în care se află tronsonul Cernavodă – Medgidia ne demonstrează tuturor că decizia rezilierii cu Colas a fost una foarte bună, nu doar datorită preţului mai mic cu 60 milioane euro, ci şi prin seriozitatea şi eficienţa noului antreprenor. Anul viitor românii care vor merge spre mare vor avea un traseu mult mai scurt având în vedere deschiderea circulaţiei pe podul de la Cernavodă, darea în circulaţie la o bandă pe sens a tronsonului Cernavodă – Medgidia şi finalizarea integrală a tronsonului Medgidia – Constanţa şi ocolitoarea Constanţa. O estimare ar fi că vom face 2 ore până la Constanţa”, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Eveniment, Transporturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s