Adoptare a peste 50 de legi fără a fi dezbătute în plen

Lupta pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi neînțelegerile din ultimul timp au făcut ca unele proiecte de legi să fie lăsate la voia întâmplării. Peste 50 de legi au fost adoptate tacit, adică fără să fie dezbătute în plen.
Castrarea chimică a pedofililor, organizarea petrecerilor, ziua de doliu naţional şi alte zeci de proiecte au fost adoptate tacit.
Unul dintre cele mai controversate este proiectul care prevede castrarea chimică a pedofililor. „Datorită acestui abuz foarte mulţi copii ajung la rândul lor homosexuali, e ca o spirală care devine din ce în ce mai mare. Eu îi înteleg pe cei care au astfel de impulsuri la modul general, dar asta nu înseamna că, dacă ei au astfel de porniri, nu trebuie să facă absolut nimic ca să le înăbuşe.”, a declarat senatorul PDL Marius Spânu.
Petrecerile de după ora 22 vor putea fi făcute doar cu acordul scris al vecinilor este o altă iniţiativă adoptată fără a fi dezbătut.
Printre proiectele adoptate tacit se mai numără:
– Declararea Zilei Mondiale a Sănătăţii (7 aprilie) ca zi de doliu naţional în România, pentru a marca decizia de comasare a spitalelor din 2011
– Ziua de 30 noiembrie, în care este sărbătorit Sfântul Andrei, să fie declarată zi de sărbătoare legală
– Declararea zilei de 10 mai – Ziua Independenţei ca zi de sărbătoare naţională.
Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat că acest număr halucinant de proiecte de lege adoptate fără o dezbatere prealabilă în plenul Senatului se datorează, în primul rând, activităţii reduse a parlamentarilor din ultima perioadă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Educatie, Politic și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s