Reducerea personalului bugetar

Preşedintele Traian Băsescu a asigurat, joi, că reducerea personalului bugetar cu 120.000 de angajaţi nu trebuie să îngrijoreze pentru că nu este vorba de „scoaterea în valuri” a oamenilor din instituţii, ci de scăderea naturală a numărului.
Reducerea personalului bugetar este obligatorie pentru România. Avem un stat care apasă pe toată populaţia cu cheltuielile. Sunt mai multe zone de reducere, printre care şi numărul de personal, care include administraţie centrală şi locală.
Preşedintele a subliniat că în România nu a existat o creştere a şomajului, întrucât oamenii care au ieşit din sistemul bugetar „ori s-au dus în pensie”, ori în industrie, unde a existat o creştere, ori în servicii, construcţii. El a adăugat că nici în 2012 nu ar trebui să existe probleme cu oamenii care, natural, ies din sistemul public.
Preşedintele a subliniat că atunci când se face referire la aparatul de stat, „toţi se gândesc la funcţionarii din ministere, funcţionarii din agenţii, funcţionarii din administraţiile locale”. Însă este vorba de 1,1 milioane de salariaţi, care include toţi salariaţii Ministerului de Interne, poliţişti, jandarmi , ISU şi aşa mai departe, include Armata, include sistemul de educaţie, include sistemul de sănătate, toate sistemele bugetare, inclusiv salariaţii din primării, salariaţii din consiliile judeţene.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Diverse, Industrie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s