Amânarea restaurării Muzeului de Artă Populară

Muzeul de Artă Populară din Constanţa se află pe lista Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice în vederea restaurării faţadei clădirii. Directorul instituţiei de cultură de la malul mării, dr. Maria Magiru, a spus că a luat legătura cu specialişti din domeniu pentru efectuarea lucrării. Conducerea instituţiei vrea să obţină fonduri europene pentru lucrări, dar procedurile sunt anevoioase. Directorul subliniază că restaurarea acestei clădiri este meticuloasă având în vedere ornamentele faţadei.
Clădirea care găzduieşte în prezent Muzeul de Artă Populară a fost construită între 1893 şi 1896. Sunt câţiva ani buni de la ultima restaurare. Acest lucru s-a făcut după cutremurul din 1986, care a afectat clădirea. Între 1987 şi 1988 muzeul a fost supus unor reparaţii capitale şi a fost reparat în interior pe structură de rezistenţă. Atunci s-a restaurat şi faţada.
Din spusele conducerii, lucrările pentru res­taurare nu vor începe foarte repede având în vedere că avizele comisiei durează de la câteva luni la un an. Muzeul de Artă Populară din Constanţa cuprinde colecţii valoroase de ţesături, port popular, metal, lemn şi ceramic. De curând, patrimoniul muzeului s-a îmbogăţit cu 100 de costume populare, aduse din Dâmboviţa şi Prahova.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Bunuri - retrocedari - exproprieri, Cultura, Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s