Protestul studenților cu mesajul ”De ziua noastră, ne cerem drepturile”

Studenţii au protestat în mai multe centre universitare din ţară.
La Iaşi, circa 50 de studenţi au realizat un flash-mob, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, ca formă de protest, cu mesajul „De ziua noastră, ne cerem drepturile”.
Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Daniela Alexa, a afirmat că protestul a fost organizat ca urmare a nemulţumirii faţă de atitudinea conducerii Ministerului Educaţiei în legătură cu dorințele şi problemele studenţii.
În context, studenţii au declarat că nu au un Statut propriu adoptat, fapt pentru care nu le sunt garantate drepturile în universităţi.
Dat fiind faptul că nu au avut autorizaţie, studenţii de la Iaşi au fost nevoiți să renunţe la acţiunea lor după numai trei minute.
Reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava au protestat paşnic, în faţa cantinei din campus, nemulţumiţi de ”lipsa de consideraţie a MECTS faţă de vocea studenţilor care solicită adoptarea Statutului”.
Protestul a constat, la fel, într-un flash-mob, constituit din studenţi, legaţi la gură, aşezaţi sub forma a doua litere „S”, reprezentând primele litere din Statutul Studentului.
Statutul Studentului a fost trimis Ministerului Educaţiei în luna iunie a acestui an de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.
Câteva zeci de studenţi și-au exprimat dezaprobarea şi în faţa Universităţii de Vest din Timişoara. Ei aveau un banner pe care stătea scris ‘Studenţi fără drepturi’, iar pe braţe purtau banderole albe.Protestul a fost organizat sub egida Organizaţiei Studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara.
„În toate ţările europene, studenţii au un statut care le reglementează clar drepturile. Noi  nu-l avem şi, prin acest protest, vrem să arătăm că ne pasă cu adevărat de drepturile noastre. Fără acest statut este uşor pentru ceilalţi să săvârșească abuzuri. De exemplu, nu avem suporturi de curs, nu aveam dreptul la tabere, atât iarna cât şi vara, sunt o serie de drepturi pe care le considerăm normale”, a spus unul dintre protestatari.

Acest articol a fost publicat în Diverse, Eveniment și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s