Suspendarea subvențiilor privind construirea de locuințe

Guvernul a suspendat acordarea de subvenţii pentru construirea de locuinţe-proprietate personală, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial.
OUG se referă la subvenţiile din cadrul Programului naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, desfășurat de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
„Începând din data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, statul nu mai acordă subvenţii de la bugetul de stat prin Programul naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală (…)”, prevede noua OUG. Cu toate acestea, se mai acordă subvenţiile pentru care beneficiarii au depus cereri la consiliile locale iar acestea au fost înregistrate la administraţia locală înainte de intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă.
OUG iniţiată de MDRT este motivată de Guvern prin faptul că în prezent, din cauza crizei economice, statul nu mai poate deconta subvenţiile solicitate la plată de consiliile locale pentru locuinţele finalizate.
Totodată, Executivul precizează că amânarea adoptării acestei OUG „ar avea consecinţe negative” asupra bugetului MDRT, „neexistând suficiente surse de finanţare” a Programului naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe.
Subvenţiile acordate până acum în acest program erau de 30% din construcţie, însă nu mai mari de 15.000 de euro şi nici peste creditul ipotecar contractat pentru construirea locuinţei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Economie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s