Importuri de cartofi foarte mari în ultima perioadă

România a importat în primele şapte luni ale anului cartofi în valoare de peste 22 milioane euro, în ciuda obţinerii în acest an a unei producţii bune de cartofi. Importurile sunt de 8,3 ori mai mari decât exporturile.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, importurile de cartofi au totalizat 76.151 tone, în primele şapte luni din 2011, fiind de peste 1,7 ori mai mari decât cele realizate în aceeaşi perioadă din 2010 (44.123 tone), dar de 8,3 ori mai ridicate decât exporturile realizate în perioada menţionată. Producţia de cartofi obținută de România în 2011 este de 3,55 milioane tone de pe suprafaţa de 208.092 hectare.
România a exportat, în primele şapte luni ale acestui an, 9.160 tone de cartofi, în valoare de două milioane de euro, în timp ce în perioada similară din 2010 încasările au depăşit 1,63 milioane euro, pentru 18.403 tone.
Românii consumă anual, în medie, 92,2 kg/cartofi pe locuitor, situându-se pe locul patru în UE. Pe primele locuri se situează Portugalia cu 126,9 kg/locuitor/an, Irlanda – 118,7 kg/locuitor/an şi Marea Britanie cu 112,4 kg/locuitor/an.

Acest articol a fost publicat în Agricultura, Diverse, Economie, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s