Mai puține locuri de muncă în România

Toți sunt de acord cu un lucru: pentru ca economia să meargă bine şi românilor să le fie mai bine, trebuie să se creeze locuri de muncă. Deşi este un obiectiv pe care toate guvernele, fără excepţie, şi l-au asumat şi cu care au adunat voturi în campanie, realitatea este că, doar în ultimii trei ani, au dispărut peste 600.000 de locuri de muncă.
Conform statisticii, România avea, în septembrie 2008 , peste 4,8 milioane de salariaţi. Anul acesta în august, mai erau mai puţin de 4,2 milioane. Deci, în trei ani de criză, au dispărut peste 630.000 de locuri de muncă. Este adevărat că, în această cifră intră şi cei peste 100.000 de bugetari disponibilizaţi, dar cifra rămasă, de aproape 500.000 de joburi, care au dispărut din mediul privat, este alarmantă.
Cea mai proastă lună a fost ianuarie 2011, când numărul de salariaţi din România a scăzut sub 4,1 milioane, fiind cea mai mică valoare din ultimii 50 de ani.

Acest articol a fost publicat în Economie, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s