Taxa de primă înmatriculare

Senatul a adoptat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifică taxa auto.  Pentru vechea formă a legii statul roman are mai multe procese pe rol.  Proiectul prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă.
Taxa pentru emisii poluante este calculată, în noua formă, pe baza unor criterii precum: tipul monitorizării, capacitatea cilindrică, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare. De asemenea, pentru calculul taxei se va lua în considerare şi deprecierea autoturismului. Mașinile vor fi taxate în funcție de  pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsă de aceştia.
Prin actul adoptat de Senat se modifică taxa pe poluare pentru autovehicule prevăzută de Ordonanţa de urgenţă 50/2008, taxă criticată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene și care va fi plătită o singură dată atât pentru autovehiculele noi sau second-hand înmatriculate pentru prima dată în România, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Transporturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s