Vizita reginei Elisabeta a II-a în Australia

Aproximativ 1.500 de persoane protestează la Perth, unde Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a deschis summitul şefilor de guvern din cele 54 de ţări membre ale Commonwealth.
Poliţia a ridicat baricade metalice şi a instalat lanţuri cu scopul de a bloca accesul pe străzile din jurul centrului de convenţii din Perth, unde se desfăşoară reuniunea oficială.
Demonstranţii – care fac proteste faţă de războiul din Afganistan și modul în care sunt trataţi refugiaţii, faţă de salariile patronilor sau dezacordurile mari dintre săraci şi bogaţi – au primit permisiunea de a desfășura demonstrații în centrul oraşului.
La reuniunea de la Perth sunt prezenţi liderii ţărilor din Commonwealth, cu excepția premierului indian, Manmohan Singh, care nu a arătat nici un motiv pentru refuzul participării, şi a premierului britanic, David Cameron, care va ajunge în Australia mai târziu.
Pe ordinea de zi a discuţiilor sunt înglobate subiecte cu privire la drepturile omului şi modificarea regulilor de succesiune la tronul britanic.

Acest articol a fost publicat în International și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s