Privatizări la stat, dar nu cu orice preț

Preşedintele Traian Băsescu se afirmă un susținător al privatizărilor, însă nu şi al „datului gratis” al societăţilor, completând că trebuie obţinut preţul corect în procesul de privatizare a companiilor de stat.
„În mod sigur, sunt un adept al privatizărilor, dar nu un susținător al datului gratis al societăţilor, doar să notăm pe ele «privatizat». Prin urmare, alegerea mea, pe care eu am inclus-o în programul cu Fondul (n.r. – FMI ), a fost management performant. Management privat care mai întâi să îmi facă societatea privatizabilă şi să pot să o vând la momentul corespunzător. Noi nu suntem în situaţia Greciei să începem să vindem orice tip de activ, pentru că am nevoie de un ban. Cu care să fac ce? Dacă aş construi cu el un kilometru de autostradă, aş afirma: «Da, vând şi uite duc banul acolo la autostrada Nădlac-Arad». Însă eu aş înlocui credite de consum cu ei, nu aş construi absolut nimic, i-aş introduce în consum. Asfel, dacă putem să privatizăm pe valori corecte, sunt un adept al privatizării. Însă, având în vedere experienţa Petrom, spun: «Da, încercăm să vindem, dar dacă putem obţine preţul real». Cu siguranță, o să putem declara: «Dar, în criza asta este preţul corect – doi bani pentru compania de transport feroviar»”, a precizat Băsescu într-un interviu acordat postului național de televiziune.
El a subliniat că un prim pas în situațiile companiilor de stat îl înfățișează trecerea la un management performant, completând că procesul de angajare a managerilor din mediul privat decurge lent, deoarece există proceduri care trebuie realizate.

Acest articol a fost publicat în Economie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s