Implicarea salvamontiștilor în desfășurarea recensământului la altitudini mari

Salvamontștii montani din Prahova vor fi implicaţi în desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor aflate la altitudini mari, în caz că vremea nu va permite funcţionarea instalaţiilor pe cablu. Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Prahova, Niculina Gheorghe, a precizat, că salvamontiştii vor fi implicaţi în colectarea datelor de la cabanele aflate la altitudini mari, respectiv la Piatra Arsă, Vârful Omu, Coştila, Floare de Colţ, la Muntele Roşu sau la Cota 2.000.
În condiţii meteorologice bune, recensământul în aceste zone va fi făcut de recenzorii din zona dată, care vor folosi telecabina în regim gratuit, datorită unui protocol încheiat cu administraţia locală.
“Numărul de recenzori este suficient, iar Prahova nu s-a confruntat cu probleme în întrunirea numărului necesar. Dimpotrivă, solicitările au fost mai mari, însă comisiile au selectat personalul necesar. După instruire, am avut circa 15 persoane care s-au retras din diferite motive, însă acestea au fost înlocuite cu recenzorii de rezervă”, a subliniat directorul DJS.
Fiecărui recenzor aflat în zona comasată a judeţului i s-au repartizat un număr anumit de locuinţe, iar cei care vor acţiona pe zone dispersate vor colecta datele de la 60 – 80 de imobile.
În judeţul Prahova, vor acţiona 4.635 de recenzori, din care 578 sunt recenzori şefi, iar 90 sunt recenzori şefi cu rol de coordonare. Conform datelor statistice de la finele anului 2010, în Prahova sunt 316.595 de locuinţe.

Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s