Transportul maritim sistat din cauza vântului puternic

Toate operaţiunile au fost sistate în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud – atât maritim, cât şi fluvial, Midia şi Mangalia, din cauza vântului ce bate cu o forţă de 7 – 8 pe scara Beaufort. Porturile din Constanţa Nord şi Constanţa Sud, Midia şi Mangalia au fost închise din cauza vântului puternic, de până la 70 de kilometri la oră. La fel, a fost restricţionat şi traficul de barje pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial.
Echipajele din rada exterioară au fost atentionate să menţină motoarele pornite, pentru a evita intrarea în derivă. La fel, vasele acostate în porturi trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis cod galben de fenomene meteo primejdioase. La Constanţa, se prevăd temperaturi scăzute între 2 şi 11 grade Celsius, cer înnorat şi vânt. Pentru zilele următoare, meteorologii estimează temperaturi de 9 grade Celsius şi minim 2 grade noaptea. Vântul va sufla puternic, marea va fi agitată, iar vremea va fi rece în continuare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Transporturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s