Caravana ONG-urilor ajunsă la Constanţa

Caravana ONG Fest a ajuns şi la Constanţa. Organizatorii evenimentului pun la punct ultimele detalii despre organizarea standurilor de prezentare. După cum a precizat Ileana Timofte, din partea Fundaţiei pentru Societatea Civilă, acţiunea de la Constanţa va reuni laolaltă 30 de ONG-uri.
Timp de două zile reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale vor sta de vorbă cu trecătorii, îşi vor prezenta proiectele, activităţile, vor recruta voluntari. În acelaşi timp, vor avea loc seminarii şi ateliere de lucru pe diverse teme. Domeniile de interes sunt protecţia mediului, protecţia animalelor, economie socială, voluntariat, comunicare. Din programul Caravanei ONG Fest nu vor lipsi momente de divertisment, prin spectacole de muzică şi dans, sau filme documentare.
În cadrul evenimentului va avea loc şi un seminar de economie socială. Ca noutate, la deschiderea caravanei, la Bucureşti a fost lansat Atlasul de economie socială. „Este primul document care oferă nişte informaţii şi nişte date concrete referitoare la ceea se întâmplă vizavi de economia socială în România. Ce şi câte tipuri de entităţi de economie socială există, către ce domenii s-au orientat, ce îşi propun în continuare”, a precizat Ileana Timofte.
Până în prezent Caravana ONG Fest a reunit aproximativ 53.000 de persoane care au venit la standurile de prezentare ale celor 390 de organizaţii neguvernamentale din nouă oraşe ale ţării. Dintre oraşele prin care a ajuns Caravana ONG Fest amintim Oradea, Timi­şoara, Miercurea Ciuc, Iaşi, Bacău. Caravana se va înche­ia duminică. la Constanţa.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s