Comertul en-detail în scădere

Volumul comerţului cu amănuntul în luna august a scăzut cu 3,1% în România comparativ cu luna iulie 2011, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată în Uniunea Europeană, potrivit datelor preliminare prezentate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În luna august 2011 comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în Uniunea Europeană. Cele mai mari reduceri au fost înregistrate în România (-3,1%), Germania (-2,9%) şi Finlanda (-2,2%). Comerţul cu amănuntul a scăzut în 12 state membre şi a crescut în nouă state membre. În ritm anual, luna august 2011 comparativ cu luna august 2010, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 0,8% în Uniunea Europeană. În acest caz România se situează pe locul secund în UE la scăderea comerţului cu amănuntul, cu o reducere de 6,3%, o scădere mai mare la nivelul UE fiind înregistrată doar de Malta (-8,8 %). În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul a scăzut în 12 ţări şi a crescut în nouă ţări.
Potrivit cifrelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în luna august a acestui an faţă de luna iulie, ca serie brută cu 4,4%, şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,9% respectiv cu 5,9%.

Acest articol a fost publicat în Economie, Statistica si recensamant și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s