Nereguli depistate la verificarea modului de comercializare a produselor din carne

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat că aproximativ 90 la sută dintre comercianţii de carne verificaţi de inspectori au fost depistaţi cu nereguli, fiind date amenzi de peste 430.000 de lei. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au verificat în septembrie modul de comercializare a produselor din carne, fiind controlaţi 158 de operatori economici, dintre care la 139 (88 la sută) au fost găsite nereguli.
Din cele 5.600 de kilograme de preparate din carne verificate, 2.300 (41 la sută) nu respectau prevederile legale. Comisarii ANPC au prelevat 63 de eşantioane de preparate din carne, constatând în urma analizelor de laborator că 43% prezentau nereguli.
Inspectorii au oprit definitiv de la comercializare 152 de kilograme de preparate din carne în valoare de 2.900 de lei, produsele fiind alterate, cu termenul de valabilitate expirat sau care afectau interesul economic al consumatorilor. Pe de altă parte, 1.750 de kilograme de preparate din carne în valoare de 23.300 de lei au fost oprite temporar de la comercializare, inspectorii au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, din care 110 amenzi în valoare 437.500 de lei.

Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s