Să vedem cu ce începem noul an şcolar

Noul an şcolar care începe luni vine cu mai multe schimbări care ar putea cosmetiza imaginea educaţiei şifonată de rezultatele slabe de la bacalaureat şi de la ultima titularizare, dar învăţământul va fi la fel de sărac, întrucât bugetul de 6% promis prin lege rămâne doar pe hărtie. Şcoala începe în 12 septembrie, cu trei zile mai devreme faţă de alţi ani, iar elevii vor intra în vacanţa de vară cu o săptămână mai târziu, dar vor avea două săptămâni de vacanţă în plus după sărbătorile de iarnă şi cea de Paşte. Semestrul întâi al anului şcolar 2011-2012 începe în 12 septembrie şi se finalizează în 23 decembrie, va dura 3 luni. Elevii din clasele I-IV vor avea o scurtă vacanţă de o săptămână, din 24 octombrie până luni 31 octombrie. Vacanţa de iarnă se prelungeşte cu o săptămână, până în 15 ianuarie. În noua configuraţie al doilea semestru va avea cinci luni, din 16 ianuarie până în 22 iunie, cu o vacanţă din 7 până în 22 aprilie. În schimb, vacanţa de vară va fi mai scurtă, pentru că va începe în 23 iunie 2012 şi se va încheia în 9 septembrie.
Autorităţile au dorit cât mai multe schimbări care „să revigoreze” educaţia şi să scoată din amorţeală un sistem inert, obosit şi mult prea sărac.
Noua Lege a educaţiei care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011 se doreşte un act modern, în pas cu vremurile, compatibil cu şcoală europeană şi lumea academică de top.
Referitor la baza materială din şcoli ministrul Daniel Funeriu a precizat că peste 99% dintre copii vor avea în prima zi de şcoală manuale pe bănci, iar toţi cei din clasa I vor primi manuale noi. În ceea ce priveşte situaţia rechizitelor pe care ministerul Educaţiei le va distribui gratuit copiilor care nu au o situaţie socială bună, ministrul Funeriu a promis că în majoritatea judeţelor acest proces va fi finalizat până la 1 octombrie, de acestea beneficiind între 650-700.000 de elevi.

Acest articol a fost publicat în Educatie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s