Restanţele la credit au crescut de 11 ori

Restanțele de peste 30 de zile ale românilor la bănci au crescut cu nu mai puțin de 1043% din ianuarie 2008 până la mijlocul acestui an, respectiv de la 508 milioane de lei, până la 6,65 miliarde, potrivit unui studiu privind structura cheltuielilor de consum a gospodăriilor.
Totodată, de la începutul crizei, ponderea restanțelor de peste 30 de zile înregistrate pentru creditele în euro a crescut de la 15% la 37%. În 2010, ponderea acestora în total restanțe era de 36%.
În schimb, ponderea restanțelor în lei a scăzut de la 84% din totalul datoriilor, în 2008, la 45%. Chiar și acum însă, restanțele de peste 3de zile ale creditelor în lei le depășesc ca valoare pe cele înregistrate de diferite valute, luate în mod separat.
În schimb, cumulate, restanțele de peste 30 de zile în valută au o pondere cu 10 puncte procentuale mai mare decât cele în lei.
 Cel mai bun comportament l-au avut de-a lungul crizei creditele în dolari, unde restanțele sunt insignifiante, fiind aproximate la 0% din total întârzieri.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s