Declaraţia unică D112 – depusă trimestrial

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), începând din octombrie, anumite categorii de contribuabili vor depune trimestrial Declaraţia unică D112.
Potrivit OG nr. 30/2011, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, declaraţia va fi depusă o dată la trei luni de către asociaţii, fundaţii sau alte entităţi fără scop patrimonial, dar şi de persoanele juridice, cu excepţia instituţiilor publice care în anul anterior au avut un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv. De asemenea, măsura va fi aplicată şi în cazul persoanelor fizice autorizate şi întreprinderilor individuale, persoanelor fizice care exercită profesii liberale, precum şi formulelor de asociere fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă.
Primul termen trimestrial de depunere a declaraţiei şi de plată a obligaţiilor declarate este 25 ianuarie 2012. Pentru celelalte categorii de contribuabili, care au calitatea de angajator sau o alta asimilată acesteia, depunerea D112 se face lunar, până la data de 25 – inclusiv – a lunii următoare celei în care au fost realizate veniturile.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s