Asigurarea calităţii în educaţie – noi modificări

A fost modificat şi completat, printr-o ordonanţă de urgenţă, OUG nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii în educaţie, în corelare cu noua Lege a educaţiei naţionale.
Noile reglementări conferă Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior ( ARACIS ) toate instrumentele de care are nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea, conform Legii educaţiei naţionale.
Au fost completate criteriile pe care ARACIS trebuie să le urmărească în procesul de acreditare a programelor de master şi doctorat. Astfel, potrivit noilor prevederi au fost introduse criterii legate de evaluarea activităţii de cercetare care se desfăşoară în cadrul studiilor doctorale, corelarea cu piaţa muncii, transparenţa procedurilor şi acurateţea raportărilor pe care le fac universităţile.
De asemenea, au fost introduse unele noutăţi privind alegerea conducerii ARACIS, în sensul că structurile de conducere ale instituţiei vor fi alese de personalităţi.
Membrii conducerii ARACIS vor fi aleşi dintre personalităţi, de către o Comisie formată din reprezentanţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene, reprezentanţi ai EQAR-ului, care este registrul agenţiilor de asigurare a calităţii internaţionale şi un reprezentant al structurilor asociative studenţeşti la nivel european, precum şi de preşedintele Academiei sau un reprezentant al preşedintelui Academiei.
De asemenea, în cadrul acestor structuri de evaluare s-a stabilit că nu pot fi incluse persoane care au rude în universitatea care urmează să fie evaluată sau interese la respectiva instituţie de învăţământ.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Educatie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s