Adunarea Parlamentară a NATO vine în România

Parlamentul României va găzdui în perioada 7-10 octombrie a 57-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO. La sesiunea AP NATO participă peste 350 de parlamentari din cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, America de Nord şi Europa, precum şi delegaţi din ţările asociate, partenere regionale, asociate mediteraneene şi observatoare, pentru a discuta probleme de interes privind securitatea internaţională, a adopta rapoartele comisiilor de specialitate dezbătute cu ocazia sesiunii de primăvară care a avut loc, în acest an, la Varna, în Bulgaria, şi a formula recomandări. În prima zi a sesiunii, preşedintele AP NATO, Karl A.Lamers, şeful delegaţiei parlamentare române la AP NATO, Sever Voinescu-Cotoi şi secretarul general al AP NATO, David Hobbs vor susţine un briefing de presă, următoarele 3 zile vor avea loc discuţii în cadrul celor  cinci comisii de specialitate: comisia politică, comisia pentru apărare şi securitate, comisia pentru ştiinţă şi tehnologie, comisia pentru dimensiunea civilă a securităţii şi comisia pentru economie şi securitate. Fiecare comisie va dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate şi apărare, subiectele specifice urmând să fie discutate împreună cu reprezentanţi ai guvernelor din ţările membre, din lumea academică, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai NATO. La Sesiunea plenară din 10 octombrie vor participa preşedintele Adunării parlamentare a NATO şi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen şi general maior Karl Engelbrektson, reprezentant militar suedez la UE şi NATO. Recomandările Adunării Parlamentare a NATO vor fi prezentate, dezbătute şi votate în după-amiaza aceleiaşi zile.
Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internaţional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice. Sesiunile anuale ale AP NATO sunt cele mai importante evenimente din activitatea organizaţiei şi sunt găzduite, prin rotaţie, de statele membre şi asociate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s