Jocurile de noroc on-line au reguli oficiale

HG nr. 823/2011 introduce noi reglementări privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc. Actul normativ stabileşte ca website-urile organizatorilor de jocuri de noroc trebuie să conţină în mod obligatoriu:
• denumirea organizatorului de jocuri de noroc, adresa sediului social, numărul şi data licenţei de organizare şi autorizaţiei de exploatare şi perioada de valabilitate a acestora, şi un link către website-ul Ministerului Finanţelor Publice (domeniul jocurilor de noroc);
• declaraţia privind interzicerea participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani;
• informaţii privind jocul responsabil şi posibilele efecte dăunatoare ale jocurilor;
• accesul la o auto-testare privind dependenţa de jocuri de noroc;
• informaţii despre şi o adresa de contact a unei linii de ajutor unde să fie disponibile recomandări privind problemele dependenţei de jocuri de noroc şi centrele de tratament din România sau din ţări membre ale Uniunii Europene;
• regulamentul de joc pentru fiecare joc de noroc oferit;
• serviciul de asistenţă oferit jucatorului;
• informaţii privind posibilitatea înregistrării reclamaţiilor jucătorilor;
• informaţii privind protecţia şi securitatea tranzacţiilor şi modalităţile de plată;
• termenii şi condiţiile privitoare la drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi.
De asemenea, orice jucător are posibilitatea să înregistreze o reclamaţie privind jocurile de noroc, urmând ca organizatorul de jocuri de noroc să o soluţioneze într-un termende până la 14 zile. Organizatorul va păstra 2 ani reclamaţiile şi documentele aferente fiecărei reclamaţii, ţi va asigura o platformă de joc care să garanteze memorarea şi trasabilitatea datelor pe o perioadă de 5 ani. Pentru a participa la jocurile de noroc un jucător trebuie să fie înregistrat la un astfel de organizator, furnizând cel puţin următoarele date cu caracter personal: numele, prenumele, cetăţenia, locul şi data naşterii, adresa de domiciliu, codul numeric personal (CNP), adresa de e-mail valabilă, numărul şi seria documentului legal de identificare şi detaliile unui cont bancar personal. Website-ul organizatorului de jocuri de noroc trebuie să conţină un ceas pentr conştientizarea timpului petrecut pe pagina de jocuri. Toate informaţiile prezentate pe website să fie disponibile în limba română.

Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s