Transfagarasan: Spectacolul naturii, printre munți, nori și cascade

Unul din obiectivele turistice unice şi fascinante care atrag numeroşi turişti este Transfagarasanul. Acesta reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România care a fost inaugurat în urmă cu peste 35 de ani şi leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Transfagarasanul, sau dumul din nori, este o şosea care ajunge până la peste 2.100 de metri altitudine, care se întinde pe 152 de kilometri. Şoseaua urcă până la o altitudine de 2042 m în căldarea glaciară Balea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina, care străbate Munţii Parang din Carpaţii Meridionali şi ajunge până la 2145 m în pasul Urdele.
De-a lungul său sunt prezente şerpentine, 27 de poduri şi viaducte. Cel mai mare tunel din România este cel de la Capra spre Balea Lac – are 887 de m lungime, 4,40 m înălţime, o singură bandă pe sens şi nu este iluminat artificial.
Din cauza altitudinii şi din cauza climei din Munţii Făgăraş Transfagarasanul este închis aproape 10 luni pe an, din octombrie până în iulie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Cultura, Diverse, Turism și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s