Codul Fiscal va suferi unele modificări

Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificarea şi completarea OUG nr. 29/2011 privind reglementarea acordării eşalonărilor la plată, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar – fiscale.
Una din schimbările preconozate priveşte cazul în care între plătitorul de venit şi persoana fizică există încheiat un contract individual de muncă precum şi un contract/raport juridic pe baza căruia se desfăşoară o activitate independentă, aceasta va fi reconsiderată de către autorităţile fiscale ca activitate dependentă. Reconsiderarea se efectuează numai de către autoritatea fiscală, venitul realizat din activitatea reconsiderată fiind supus regulilor de impunere proprii veniturilor din salarii ca venit asimilat salariului.
De asemenea, se prevede ca transferul masei patrimoniale fiduciare în cadrul operaţiunii de fiducie potrivit Codului Civil completează definiţia transferului.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s