Primul loc la condamnări la CEDO, ocupat de România

Conform raportului Agenţiei europene pentru drepturi fundamentale (FRA) pe anul 2010, dintre cele 657 de verdicte ale CEDO, 135 sunt referitoare la România, plasând astfel ţara noastră pe primul loc. Pe următoarele locuri se situează Polonia, cu 87 de verdicte şi Bulgaria – 69. Ţările cu cele mai puţine verdicte sunt: Estonia – 1, Irlanda şi Olanda – 2.
Totuşi, acelaşi raport subliniază scăderea numărului de condamnări pentru încălcarea drepturilor fundamentale în 2010 comparativ cu anul 2009, atât în cazul României (-18), cât şi al Poloniei (-36), în timp ce în cazul Bulgariei acesta a crescut cu opt.
În 2010, condamnările împotriva României pentru încălcarea dreptului la un proces corect au fost în număr de 30, cu 26 de condamnări mai puţine decât în 2009, iar cele pentru prelungirea exagerată a procesului – 16, la fel ca în anul precedent.
Raportul  FRA recomandă creşterea gradului de protecţie pentru victime, dând ca exemplu adoptarea de către România a Codului de procedură penală în iunie 2010, cu intrare în vigoare în anul 2012.

Acest articol a fost publicat în Aparare nationala, International, Statistica si recensamant și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s