Tot mai mulţi români îşi schimbă operatorul de telefonie, păstrându-şi numărul

Un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) arată că după ce în octombrie 2008, a fost lansat serviciul de portabilitate a numerelor, numărul de portări a depăşit cifra de 500.000.
Proporţia între numerele fixe şi cele mobile portate se menţine relativ aceeaşi, 68% din totalul numerelor portate, respectiv peste 340.000 fiind numere de telefonie mobilă.
Cele mai multe numere de telefonie fixă au fost portate în Bucureşti – 44.635 de numere, urmat de judeţul Cluj – 10.785 de numere, Timiş – 10.756 şi Prahova – 8.568.
În ceea ce priveşte telefonia mobilă, datele statistice arată că se portează mai frecvent utilizatorii cu abonament decât cei care folosesc o cartelă preplătită. Astfel, din numărul total de utilizatori de telefonie mobilă care s-au portat, 73% erau abonaţi şi 27% erau utilizatori de preplătite.
Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s