Procedura de emitere a autorizației de mediu a fost modificată

Procedura de emitere a autorizației de mediu apobată prin Ordinul ministrului mediului și dezvoltării durabile nr. 1798/2007, a fost modificată prin Ordinul ministrului mediului și pădurilor nr. 1298/2011.
Potrivit modificărilor, titularii activităților de exploatare forestieră au obligația de a solicita și a obține autorizația de mediu. Reglementarea acestei obligații reprezintă o excepție de la prevederile potrivit cărora activitățile pe care titularul le desfășoară la diverși beneficiari nu se supun prevederilor procedurii de emitere a autorizației de mediu.
Depunerea solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitatea de exploatare forestieră se realizează la autoritatea competentă pentru protecția mediului.
Autorizația de mediu se emite pentru o perioada de 10 ani și stabilește condițiile în care se desfășoară activitatea de exploatare forestieră și obligațiile privind preotecția mediului.
Actul normativ mai modifică și anumite prevederi din cuprinsul anexei  ”Lista activităților supuse procedurii de emitere a autorizației de mediu”, referitoare la condițiile emiterii autorizației de mediu pentru anumite activități.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s