Din nou la conducerea Crucii Roșii Române

Mihaela Geoană, soția președintelui Senatului, Mircea Geoană, a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Societății Naționale Crucea Roșie Română. Mihaela Geoană este la al doilea mandat de președinte al Societății de Cruce Roșie, câștigând alegerile după ce contracandidatul ei, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a renunțat la candidatură. Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roşie. Conform Legii SNCRR și Statutului său, Crucea Roșie Română este persoană juridică cu drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație de ajutor umanitar, auxiliară a autorităților publice. Crucea Roșie din România s-a înființat la 4 iulie 1876, prin ordinul Principelui Ghica de a organiza o societate de ajutor pentru militarii răniți pe câmpul de luptă. Patroana Crucii Roșii la începutul secolului XX a fost Regina Maria.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Din nou la conducerea Crucii Roșii Române

  1. viesparul zice:

    nu inteleg de ce pentru conducerea unei asemenea organizatii candideaza personaje politice sau semi-politice precum mihaela geoana sau sorin oprescu… si nu candideaza oameni reputati in profesia lor… oare de ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s