Trei noi proiecte de mediu

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a semnat trei contracte de finanțare pentru proiecte ce țin de mediu.
Astfel, proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Călărași”, în care sunt incluse componente precum colectarea deșeurilor reziduale, colectarea  deșeurilor reciclabile, construirea unui depozit conform și a 36120 de unități de compostare individuală în gospodării, construirea unei stații de sortare și a uneia de compostare în comuna Ciocănești, urmează să fie implementat în 50 de luni și va avea ca beneficiari un număr de 315.300 locuitori. Asociația de dezvoltare intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de salubrizare „Ecomanagement Salubris” este responsabilă de coordonarea implementării proiectului, în valoare de 34,3 milioane de euro, fără TVA, din care finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 25,2 milioane de euro.
Al doilea proiect este intitulat „Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Olt”, care include componente precum colectarea selectivă a deșeurilor, construirea unui depozit conform, construirea unei stații de sortare, construirea a 4 stații de transfer, închiderea a 6 depozite urbane neconforme și asistență tehnică și supervizare a lucrărilor, și va fi implementat pe parcursul a 52 de luni, organismul responsabil fiind Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”. Valoarea proiectului este de 31,8 milioane de euro, fără TVA, finanțarea nerambursabilă depășind 23 de milioane de euro.
Al treilea proiect este „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Amplasament fosta fabrica chimică”, Comuna Crângurile, obiectivele căruia vizează eliminarea sursei de contaminare de la suprafața solului și imobilizarea   contaminanților în adâncime, eliminarea riscului de contact pentru utilizatorii de terenuri învecinați și reducerea fluxului de crom hexavalent din sol către apa subterană. Consiliul Local Crângurile, pe parcursul a 23 de luni, va trebui să implementeze acest proiect, a cărui valoare este de circa 10 milioane de euro, fără TVA, aproximativ 8 milioane de euro fiind alocate de la bugetul UE.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s