Codul Muncii, în vigoare de la 30 aprilie

Noul Cod al Muncii intră în vigoare pe 30 aprilie. Printre cele mai importante modificări aduse Codului Muncii, sunt cele referitoare la concediere, perioadele de probă şi preaviz ori munca la negru.
Conform noii legislaţii a muncii:
– Anagajatorii vor putea să concedieze mai uşor salariaţii care nu-şi îndeplinesc obiectivele stabilite, iar concedierile colective vor avea loc în primul rând pe baza criteriilor de performanţă şi abia apoi vor fi luate în seamă şi cele de natură socială. Restricţia privind angajarea de noi persoane pe locurile de muncă disponibilizate prin concediere colectivă, este eliminată.
– Perioadele de preaviz la demisie sunt de minim 20 de zile lucrătoare pentru funcţiile de execuţie şi de minim 45 de zile pentru cele de conducere, iar în cazul concedierilor este de minim 20 de zile lucrătoare.
– S-au prelungit perioadele de probă (maxim 90 de zile lucrătoare pentru funcţii de execuţie şi maxim 120 de zile pentru cele de conducere) iar restricţia privind angajarea a maxim trei persoane succesiv în perioadă de probă pentru acelaşi post a fost eliminată.
– Durata maximă a unui contract de muncă pe periodă determinată, este de 36 de luni.
– S-au înăsprit sancţiunile privind munca la negru, astfel pentru companiile care vor utiliza până la cinci salariaţi fără contract de muncă, pot fi aplicate amenzi contravenţionale de 10.000-20.000 de lei de persoană, în timp ce angajatorii care folosesc mai mult de cinci persoane fără contract de muncă riscă amendă penală sau închisoare între unu şi doi ani. Persoanele care acceptă să lucreze fără acte riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei.

Acest articol a fost publicat în Legislatia muncii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s