15 milioane de euro pentru Republica Moldova

În urma unei întâlniri între Laszlo Borbely şi omologul său din Replubica Moldova, Gheorghe Şalaru, ce a avut loc la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, România s-a angajat să aloce Republicii Moldova suma totală de 15 milioane euro în următorii trei ani pentru finanţarea acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice. Aceste fonduri pot fi folosite pentru implementarea în Republica Moldova a unor programe ce au ca scop combaterea schimbărilor climatice, dar au şi un aspect economic. Fiind vorba despre implementarea unor proiecte privind calitatea aerului, reabilitare termică a şcolilor sau spitalelor precum şi implementarea unui proiect tip „Casa Verde” prin care să se acorde finanţare pentru instalarea de centrale pe bază de energii regenerabile, a declarat ministrul Laszlo Borbely.
Potrivit ministrului, în cel mult două săptămâni doi experţi de la Administraţia Fondului pentru Mediu vor pleca în Republica Moldova, pentru a analiza situaţia, pentru a discuta cu experţii ministerului moldovean şi pentru a identifica modalitatea de aplicare a acestui tip de proiect în Republica Moldova.

Acest articol a fost publicat în International, Protectia mediului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s