2 mai – data limită pentru depunerea cererilor pentru acciza la motorină

Termenul limită de depunere a cererii pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul I 2011, este data de 2 mai 2011, reamintește Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,20 lei/litru de motorină.
Potrivit APIA, beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar şi pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedeşte că au beneficiat de un ajutor necuvenit. Mai mult, vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege se amendează de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Acest articol a fost publicat în Agricultura, Asigurare - reasigurare și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s