Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri TVA – noi modificări

Ordinul ANAF nr. 1977/2011 aduce modificări Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.786/2010 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum și a modelului și conținutului unor formulare.
Potrivit modificărilor, data înregistrării în scopuri de TVA a unei persoane impozabile este data de întâi a lunii următoare celei în care a fost depusă declarația de mențiuni, data reactivării contribuabilului declarat inactiv prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau data înregistrării în registrul comerțului a mențiunii privind reluarea activității, după caz. Pe când, data înregistrării, din oficiu, în scopuri de TVA  a unei persoane impozabile este data de întâi a lunii următoare comunicării deciziei privind înregistrarea, data reactivării contribuabilului declarat inactiv prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau data înregistrării în registrul comerțului a mențiunii privind reluarea activității, după caz.
Actul normativ mai modifică și  formularele „Notificarea privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 153 alin. (8)/art. 1531 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare” și „Decizia privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 153 alin. (8)/art. 1531 alin.(4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare”.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s