Înregistrarea în scopuri de taxă pe valoare adăugată

A fost publicat Ordinul ANAF nr. 1967/2011 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare în scopuri de taxă pe valoare adăugată potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal și pentru aprobarea modelului și conținutului unui formular.
Prin dispozițiile art.153 din Codul fiscal sunt reglementate situațiile în care persoanele impozabile, care desfășoară activități economice ce implică operațiuni din sfera taxei pe valoarea adăugată, solicită înregistrarea în scopuri de TVA.
Astfel persoanele care solicită înregistrarea în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, depun la organul fiscal competent declarația de înregistrare/mențiuni, având completată rubrica „Date privind vectorul fiscal”, secțiunea „taxa pe valoarea adăugată”. În baza informațiilor cuprinse în declarația de înregistrare/mențiuni, organul fiscal competent emite „Decizia privind înregistrarea în scopuri de TVA”.
Înregistrarea se va considera valabilă începând cu:
– data comunicării deciziei de aprobare a înregistrării în scopuri de TVA, în cazul persoanelor impozabile care solicită înregistrarea;
– prima zi a lunii următoare celei în care i s-a comunicat persoanei impozabile decizia de aprobare a înregistrării în scopuri de TVA.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s