Piaţa medicamentelor

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România a anunţat că se opune propunerii legislative iniţiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate privind prelungirea termenelor de decontare a medicamentelor compensate, fapt care ar dezechilibra şi mai mult industria farmaceutică.
C.N.A.S. a propus prelungirea perioadei de plată de la 210 zile la 300 zile. Ultima modificare – trecerea de la 120 de zile la 210 zile a dus la dispariţia a 1500 de medicamente ieftine, insolvenţa pentru unele farmacii independente şi doua companii de distribuţie. A.P.M.G.R. a solicitat achitarea datoriilor restante, anunţând că în cazul aprobării iniţiativei legislative propuse de C.N.A.S., numeroase tratamente nu vor mai putea fi susţinute de companiile producătoare.
Ultimele prevederi legislative din acest domeniu au fost H.G. nr. 1388/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012 şi H.G. nr. 1389    pentru aprobarea Contractului – cadru privind condiţiileacordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012.

Acest articol a fost publicat în Sanatate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s