Protecţia mediului

Tot mai multe acte legislative trebuie să reglementeze măsuri de respectare a legislaţiei europene în domeniul protecţiei mediului.
Publicată în Monitorul Oficial nr. 121 din 17 februarie 2011, HG nr. 55/2011 prevede stabilirea cerinţelor pe care trebuie să le îndeplinească produsele cu impact energetic reglementate prin măsurile de punere în aplicare, pentru a fi introduse pe piaţa internă şi/sau puse în funcţiune, pentru a contribui la dezvoltarea durabilă, prin creşterea eficienţei energetice şi a nivelului de protecţie a mediului, precum şi prin mărirea siguranţei în alimentarea cu energie.
Autorităţile de supraveghere a pieţei raportează autorităţii competente rezultatele campaniilor de supraveghere a pieţei, la finalizarea acestora iar autoritatea competentă informează Comisia Europeană cu privire la rezultatele supravegherii pieţei.
Acest act legislativ conţine: caracteristici ale marcajului „CE”, Declaraţia de conformitate CE, Metoda de stabilire a cerinţelor în materie de proiectare ecologică, Controlul intern al proiectării, Sistemul de management pentru evaluarea conformităţii, Lista neexhaustivă de criterii orientative pentru a evalua admisibilitatea iniţiativelor de autoreglementare ca o alternativă la o măsură de punere în aplicare, Conţinutul măsurilor de punere în aplicare.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s