România a răspuns într-o manieră constructivă la recomandările CE

România a răspuns într-o manieră constructivă la recomandările Comisiei Europene de la ultima evaluare făcută de executivul UE, iar pentru a consolida ritmul reformei, care a fost revigorat, ţara noastră trebuie să se concentreze pe o pregătire cuprinzătoare a implementării noilor Coduri, relevă raportul intermediar privind justiţia din România, adoptat şi prezentat astăzi de CE, scrie cotidianul Financiarul.
Raportul, care a fost elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), instituit la aderarea României şi a Bulgariei la UE în 2007, arată că începerea activităţii ”noului Consiliu Superior al Magistraturii oferă o şansă importantă pentru o cooperare strânsă şi constructivă între diferiţii actori politici şi judiciari în această privinţă”.
Potrivit sursei citate, România trebuie să se concentreze în special pe lansarea unei analize independente asupra sistemului judiciar, pe reforma sistemului disciplinar pentru magistraţi, pe măsurile de creştere a rapidităţii finalizării proceselor de corupţie la nivel înalt şi pe consolidarea politicii anticorupţie în general.

 

Despre focsaneanu

Momentan nu am multe de spus, de aceea am deschis blog, ca sa scriu.
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, International și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s