Kovesi: Durata reţinerii ar trebui să fie extinsă la 48 sau 72 de ore

După şedinţa de bilanţ a parchetelor mureşene, procurorul general al României, Codruţa Kovesi a susținut o conferință de presă în care a declarat că ar fi nevoie de schimbarea unor prevederi legate de perioada reţinerii, astfel încât aceasta să ajungă la 48 sau chiar 72 de ore.
Procurorul general a spus că, pe lângă modificarea prevederii privind prezumţia provenienţei licite a bunurilor, este necesară și schimbarea unor prevederi legate de perioada reţinerii, astfel încât aceasta să poată ajunge la 48 sau chiar 72 de ore, scrie Mediafax.
„Una din problemele care considerăm că ar trebui să fie revizuite ar fi aceea a reţinerii, ca durata să fie extinsă la 48 sau 72 de ore, aşa cum este peste tot în Europa. Ne dorim să avem aceleaşi instrumente ca şi colegii noştri din Europa, pentru a avea eficienţă în activitatea pe care o desfăşurăm”, a declarat Kovesi.
Potrivit procurorului, perioada de 24 de ore de reţinere se poate dovedi insuficientă pentru luarea tuturor declaraţiilor şi efectuarea tuturor percheziţiilor domiciliare.

 

Despre focsaneanu

Momentan nu am multe de spus, de aceea am deschis blog, ca sa scriu.
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s