A fost înființat Colegiul Fiscal în vederea rescrierii Codului Fiscal

Colegiul Fiscal a fost înființat prin ordin al ministerului de finanţe, cu scopul de a consilia experţii Ministerului de Finanţe în procesul de rescriere a Codului Fiscal, însemnând o republicare a acestuia care să includă toate modificările legislative din ultimii şapte ani. Actualul Cod a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2004 şi, de atunci, a suferit zeci de modificări, scrie astăzi publicația Capital.
În urma acestei măsuri, Codul Fiscal va putea fi mai uşor de citit şi de interpretat, deoarece în prezent există numeroase trimiteri la alte legi, ordonanţe de urgenţă, hotărâri şi alte texte legislative.
O primă condiţie ar fi ca Guvernul să nu mai facă nicio modificare a Codului Fiscal pe o perioadă de minimum trei luni, iar Parlamentul să aprobe prin lege toate ordonanţele de urgenţă date de executiv în ultimul an. Având în vedere că numai în 2010, Codul fiscal a fost modificat de peste 10 ori de guvern, iar actele trebuie să primească aprobarea Parlamentului, misiunea Colegiului Fiscal de a pune în ordine toate aceste reglementări va fi dificilă.
În acest sens, eu le recomand sincer să utilizeze un software legislativ și să termine acest proces în câteva minute. Astfel, se vor economisi foarte mulți bani din buzunarul Statului.

 

Despre focsaneanu

Momentan nu am multe de spus, de aceea am deschis blog, ca sa scriu.
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s