Bilete de odihnă şi de tratament balnear pentru 2011

Casa Naţională de Pensii Publice va acorda în anul 2011 un număr total de 53.499 de locuri la tratament balnear, repartizate pe 17 serii cu durata de 18 zile, în toate unităţile de tratament balnear, proprietate a CNPP. Durata tratamentului balnear va fi între 12 şi 18 zile, beneficiari fiind persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii care a realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 6 luni în ultimele 12 luni anterioare repartizării biletului sau asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Şi beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii pot accesa bilete de tratament balnear.
Valoarea totală a costurilor biletelor de odihnă va fi stabilită prin aplicarea unei cote de 10% asupra sumei totale alocate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011 nr. 287/2010. Durata unui sejur pentru un bilet de odihnă va fi de 6 zile, iar distribuirea biletelor de odihnă şi a celor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii, fiind decontate de către instituţie, din fondurile aprobate prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.
În timpul unui an calendaristic, se poate aloca doar un singur bilet de odihnă sau de tratament balnear unei persoane.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Sanatate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s