Cât de greu este să fii părinte!!

De ceva timp auzim în dreapta şi în stânga de perioada concediului de creştere a copilului înjumătăţită. Sunt enorm de multe comentarii pe această temă dar nici eu nu m-am putut abţine să nu fac şi eu un comentariu.
Culmea este că cei care bat tobele pe această problemă sunt guvernanţii bărbaţi care în mod sigur nu au stat nopţile întregi cu copilul în braţe, care nu au fugit în frig noaptea pe la cabinetele medicale pentru că nu mai ştiau cum să liniştească copilul bolnav.
Stimaţi domni, atunci când propuneţi ceva încercaţi să vedeţi acea realitate pe care o trăiesc oamenii normali zi de zi, şi nu ceea ce trăiţi domniile voastre orbiţi de putere, bogăţie…. Vi s-a părut ca cei 600 de roni sunt prea mult pentru un copil şi aţi mai luat din ei…. Acum se pare că şi cei 2 ani în care părintele să poată avea grijă de un copil este prea mult, copilul este deja mare…poate să stea singur acasă, să işi facă singur de mâncare… Căte mamici se pot bucura de ajutorul bunicilor? De o bonă pe care să o plătească nici nu poate fi vorba! Cât costă şi câtă încredere poţi avea? Creşele şi grădiniţele sunt tot mai puţine, iar personalul specializat e pe cale de dispariţie…
Mai nou, aflăm că, de fapt, această idee a venit de la FMI…. Cred că nimeni nu mai ştie pe cine să dea vina atunci când iese un scandal pe tema unei aberaţii. Că o fi ideea FMI-ului, că or fi guvernanţii noştri ca să le mai crească lor buzunarul… Cert este că nimeni nu se gândeşte la binele oamenilor, al copiilor, şi măsurile care se iau sunt pentru a  mai reduce şi cheltuielile cu asigurările sociale în viitor (mai puţini pensionari înseamnă mai puţini bani de dat). Pentru că, în condiţiile în care trăim acum, câţi dintre noi vor mai ajunge la pensie (oricare o fi aceea..)?

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s