Frauda în asigurări

descărcareFenomenul fraudelor în domeniul asigurărilor din România se situează cam la acelaşi nivel procentual ca afară şi este în creştere. Asigurătorii încearcă să se pună la punct pentru a lupta împotriva fraudelor, sunt depăşiţi de ingeniozitatea „profesioniştilor“, cele mai mari înşelăciuni făcându-se cu oamenii din interior.
Sunt foarte puţine exemple de eradicare a fraudelor. Nu sunt făcute publice fraudele descoperite. Când le descoperă, asigurătorii se bucură că cel care a încercat să fraudeze îşi retrage cererea. Cele mai dese şi mai multe fraude sunt pe auto, dar pe property sunt fraude de valori mai mari. Fiecare linie de asigurare are profesioniştii ei în fraudă. Mai nou iau amploare fraudele cu persoane accidentate, pe care nu le-am inventat noi. Supraveghetorii nu prea au cum să se implice. Aici e treaba Justiţiei“, conchide Andriescu.
Deşi vorbim de două mari categorii de fraude, la subscriere şi la daune, acestea au la rândul lor o mulţime de subcategorii.
Potrivit brokerilor, fraudele la subscriere se cifrează la circa 10%-15% din total, iar peste 85% din fraude sunt pe daune.

This entry was posted in Asigurare - reasigurare, Ştiri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s